ALL Consultants - Legal, Compliance & Risk Management
RSS

Recente posts

Omzet & integriteit
UJG
Kadaster
COA
Eiffel

Categorie├źn

AO/IC & Contractmanagement
Bewaartermijnen
Compliance
Consultancy
Contracteren
Corporate Governance
Financiële Ombudsman
Hypotheken
Legal Audit
Pensioenen
Processmapping
Sociale premieafdracht
Solvency II
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Governance opinies

Ik ben tevreden over de Governance in mijn organisatie?

1 Reactie op Governance opinies:

Comments RSS
Amber Laan on zaterdag 26 januari 2013 16:15
Groot spanningsveld bestaat bij veel bedrijven in de praktijk nog altijd tussen de eerste en de derde lijn. Het ligt veelal in de karakters van de managers en directie of zij op een positieve manier met deze spanning om kunnen gaan...het lijkt me in ieder geval een noodzakelijke competentie voor een manager of directeur de spanning zo veel mogelijk weg te nemen en een positieve draai te geven. Risico's van fout gebruik van dit spanningsveld kunnen zijn: wantrouwen tussen collega's, onzuiverheden onder de pet houden, fraude, verkwisting van gelden, gebrek aan stakeholdersvertrouwen (investeringsgevaar), aandeelhoudersvertrouwen en imagoschade met als gevolg faillissement en claims. Ten slotte kunnen bestuurders & ondergeschikten persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor mismanagement & frauduleuze handelingen. Tot het verkrijgen van bovenstaande oordelen zijn bewijzen ontzettend belangrijk! Dom is dan ook dat eerste lijn managers dit wel eens vergeten...
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint